vogels
vulkanen
stranden
tico's
dieren
pura vida
esther
black guan, quetzal, flame throated warbler, jilguero scarlett macaw kolibri's
nevelwoud bij Avalon
Scarlett macaw
Samen met mijn Zwitserse vriendin Kathrina maakte ik vanuit een lodge in de "moerassen" van Sierpe een boottocht naar een mooi tropisch strand van Peninsula de Osa, in het Zuiden van Costa Rica. Daar maakten we een mooie wandeling en konden naar hartelust snorkelen. In het kristalheldere water zwommen de mooiste vissen en visjes en er lag zelfs een echte, levende zeester!

Scarlett Macaw
Onze gids had voor de lunch een picknicktafel gedekt die in de schaduw van een aantal amandelbomen stond. Een heerlijk plekje - en dat dachten een aantal rode ara's (Scarlett Macaws) ook. Zij kwamen in de bomen zitten om van hún lunch te genieten. Ze namen de amandelvruchten behendig in hun poten en braken ze door midden. Net zo behendig mikten ze vervolgens de lege vruchthelft op onze picknicktafel, om zo met hun poot het lekker zachte middenstuk van de vrucht uit de andere helft te friemelen. Nadat ze dat met hun poot in hun bek gestopt hadden, lieten ze de tweede lege helft ook op de tafel vallen.

Met een groep van zo'n vijf ara's leverde dit een vrij gevaarlijke regen van leeggegeten vruchtomhulsels op, dus wij waren inmiddels vertrokken en bekeken het schouwspel van net naast de bomen. Het was schitterend om te zien hoe deze bedreigde vogels zich te goed deden aan de amandelvruchten. Hun rode kleur, opvallend maar toch een goede schutkleur, hun gekrijs, hun sierlijke vlucht... om nooit te vergeten!