vogels
vulkanen
stranden
tico's
dieren
pura vida
esther
Playa Ventanas Playa Conchal Puerto Viejo
Playa Montezuma
Playa Ventanas
Ik kon me een tropisch strand niet mooier voorstellen. Vanuit het land, de bergen, dreven zachtjes de wolken over ons hoofd richting zee. Daar scheen echter nog de zon, die het blauwe water, het vlakke strand en de palmbomen erachter sprookjesachtig liet oplichten. Onder de palmbomen liep een Costaricaan met zijn hondje.

Op het strand genoten Joost en ik van de leegte en de stilte op wat voor eventjes 'ons' strand was. We wandelden van de hoge rotsen rechts van het strand naar de nog hogere, begroeide rosten aan de linkerkant. Onderweg kwamen we tientallen sporen tegen van diertjes die net onder het zand leven. In het dunne laagje water dat nog overbleef van de vloed lieten zij in allerlei vormen, bultjes en hoopjes zand, hun sporen achter.

Playa Ventanas
Krabbetjes vochten met elkaar om pasgegraven holletjes en probeerden indruk te maken op onze blote voeten. Even verderop stroomde een riviertje de zee in en we waadden door het warme water over gladgepolijste rivierstenen.

Op het moment dat we bij de 'muur' van rotsen en oerwoud kwamen, begon het te spetteren. De wolken hadden het strand bereikt; het is tijd voor een tropische regenbui. Tijd voor de lunch. We liepen terug naar onze Jeep en genoten in ons hotelletje na van 'ons' strand.